UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


GuNuNG KiNaBaLu @ kiNaBaLu PaRK

wink...wink...seconday time 
pepagi aii ngan Puteri Kecik daa bangun xcited nak pi tgk gunung kinabalu..hoyehhh...orang2x kate nak pi area Ranau dan Kundasang kena laa awal pagi...coz perjalanan ke sane mengambil mase dalam satu jam gitu laaa itu pun kalau mu tau jalan kalau tak tau jalan jadilaaaa macam kami sefamilys ...ekekekeeee hampir 2 jam nak ke sane..ahahahaaaaa bape kali singgah ..bape kali tanye orang...tapi alhmadullilah ...akhirnye sampai jue kami di sane tu...tapi bukan di puncak di bawah ajer..alahaiii itu pun jadilaaaa...
+ ____ +


muker2 fresh xcited nak panjat gunung
kuikuikuiiiiii

kalau nak panjat gunung kenala breakfast manyak2x supaye tak lapo...


deko dining hall


@ lobi


situasi perjalanan
semakin tinggi daki semakin sejuk
angin pun wooohhh...
memacam bunyiiiiiiiiiiiii


memang takjub dengan ciptaan allah
sungguh indah dan memukau



nak masuk rm 3.00 seorang


take nothing but photogrsphs
leave nothing but footprints
* ____ *


gelagat kebahgiaannnnn


kami permatamu wahai suamiiii


cintaku cintamu jua


gelagat ceriaaaaa


bahgiamu bahgia ku jua


isteri orangggggg
ngeh...ngehh...ngehhhhh


kasih sayang terpamer


romantis selaluuuuu


i love uuuuuu


kami sejiwe


anak saper nikh berkeliaran?
huhuhuhuuuu



tibe laa kami di Daerah Kundasang...wuuuweee
memang meriahhhh di tepi2x jalan...buah2han...sayuran memang siyok murah2x hargenye...
cume kat atas nikh sejuk kan tapiiiii
strawbery tak dak ehhhh
naper? aii pun tak tau jawapanye
ekekekkeeeee


dalam perjalanan pulang ke Bandar Kota Kinabalu 
kami melalui JAMBATAN TAMPARULI


sangat cantik dan sangat unik Jambatan nikh...
gayat...mase aii naik pun terjerit2x takut..
ahahahaaaa
tapii aii tengok uncle bawak basikal lalu jambatan nikh steady jeww...


yang aii ingat cerita tentang Jambatan nikh ader sejarah ...
Jambatan nikh kukuh sehingga sekarang kerane katanye ader ..seorang perempuan anak dare laaa di bunuh dan di tanam di hujung Jambatan nikh katanye sebagai penguat jambatan agar (kukuh)
betoi @ tak uols kena tanye laa penduduk kampung nikh...tapiii 
ini antara tempat yang pelancong akan singgah..termasok laa aii sefamilys
* ____ *


pemandangan dari bawah jambatan sure cantik  dan unik !!

Vromm...vrommmmmm
tibe laa kami di Bandar KK...apa lagiii perot dan menyanyi lagu rock n roll
kite makan duluuuuu
di 


Jessellton Point


inilaaa choice untuk kami makan tengahari


asam pedas...ayam goreng berempah...dan yang paling unik " IKAN TERBANG "
coke float...iceblend coklet
nyummm...nyummm


harga memang mahal sikit daaa namanye pun tempat pelancongan kan...
tapiii...alang2x dah namanya cuti kena spend lebih ckit laaa bab makan...
lalalalaaaaaa
* ___ *


sebelum keluar aii snap klik2x
2 orang yang selalu meruntun jiwe aii


perjalanan di teruskan soping lak di
WAWASAN PLAZA SABAH
sure tak menghampakan bagi yang kaki soping dan berjalan...tak kire window soping ke betui2x nak soping ke...bangunan nak soping mudah sekali kerana bangunannyer yang bersambung2x ...
sampai aii pun tak tau aii berade di plaza ape...
ahahahaaaaaa





Malam kami di second day berakhir dengan makan malam di tepi pantai Sabah..memang hapening...dengan suasane yang ramaii pelancong...banyak tempat makan yang bole di pilih ikut citarase...banyak juge penjual2x   yang menjual pelbagai aneka barang...memang syok habeshhhh
walau penat namun berbaloiiiiiiiiii
* _____ * 

till then
see the next n3
love uuuu
 " terase begitu pantas mase berlaluuuu "

9 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

Salina@IbuAqil berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Bestnya!!!!!!!!!!!!

Niena Pengembara Ilahi berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

best nye dpt gi sana

mamaelly berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

walaupun elly dah p aritu..tp hubby ajak p lagi next year..tak puas dia kata

MamaAiman berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

tengok gamba, cantiknya..bestnye bile dapat g sane..

kayrul-shah berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

g sabah memang berbaloi la dapat makan sedap2...

Mrs Nageb berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Seronoknyerrrrr.....Nak pegi jugak.... :)

Sha berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

huahhhhh...seronok nyeeee..!!
nih yg rs nk ajk fmly g gak nih..

Qaseh dalia adelia berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

geram lah , bila masuk je blog sis ni mesti pergi bercuti ..jelez hehe ..sume pic cun2

Odah + One = OdahOne berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

wah! menariknya...belum g sabah lg just tgk gambo pun dah terasa best...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...