UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


kOta KiNaBaLu SaBah We aLL CoMiNGGGGG...


Tercipta lagi satu episod moment paling indah dalam hidup aii dan pastinye seisi familys syurgawi aii
30/9/2011-2/10-2011

journey trip to SABAH 
yeeeehaaaaa


jeng...jeng...kapal terbang dah menanti kamiii bertiga...
ahahahaaa


9.30 kapal akan terbang menuju ke Negeri di bawah bayu...
sabah bahhhhh
+ ____ +


landing bawah pon bole laaaa


bording pass kami bertiga 


Puteri Kecik yang semakin nouty daaaa
ergggghhhhh


subhanaallahhhh


awan ptih dan biru yang mewarnai langit indahhh tanda ciptaan allah


klik2x 3 of us dalam flight


si hencem pilot dan si lawa pramugari...
sportingggg habeshhhh


menu combo kami


lagiiiiii


dan lagiiiiii


dah sampai daaaaa


pink luggage aiii
cantik kan?
ahaks !!!


My hero
ngeh...ngeh...ngehhhh


yeahhhh dah sampAi daaaaa kereta yang membantu kami sepanjang kami di SABAH...

Vrommmmmmm
kami nak lunch...jom mai laaaa tengok
mane tau u ols lak kan nak pi...bole la try kat sini...


Restoren Sri Melaka
pasti menjanjikan selera yang terbaek ponyer !!



udang goreng tepung...tomyam campur...tauhu cina soup..teh tarik..
nyum...nyum.....nyummmmm
memang sodap...tak tipuuuuuuu !!
+ ___ +

Vrommmmmm.......
 daaa kenyang time chek in HOTEL



so ini laaa tempat untuk kami bertiga beraduuuu domba asmara dana ...
ekekekekeeeee


very selesa 


dari tingkap bole nampak laut
romantik !!!


cantik kan ?
tak tipuuuuuuuuu !!
+ ___ +

daaa rehatttt kan badan ...golek2 cinte bersame tercayang
pstttttt
vrommmmmmm

kami keluar untuk mencipta lagi sebanyak mungkin kenangan di sini...
tak kan nak di kire penant tu nak tido lak...nak tido kat umah bole kan...so menfaatkan laa time yang ckit tu...


mak bapak yang kuat beraksi depan camera
pasti tak menghampakan penonton...
bluekkkk
jangan mare...
+ ____ +



dari tempat makan kat pasar malam nikh...phewww ader pemandangan cukup indah...
kalau tak caye ..meh la tengok cini...



cantik kan?

so kami jenjalan dulu survey per yang patut...lihat2x kawasan kat sini...sepanjang2x jalan kat sini memang semuanya tempat makanan...bermule dengan pasar malam...kemudian menyusuri  pasar kraftangan ...pasar buah2xhan dan pasar ikan masin...so bole pilih laaa nak makan di mana...dan bole jua bawak balik sebgai ole-ole...

jalan ponyer jalan...adeh kami patah balik ke pasar malam untuk try makan kat situ...kami pergi azan magrib sedang berkumandang...jalan ponyer jalan dalam 8.00 kami patah balik ke situ ...alamak kami rancang nak makan lobster ( bapak udang ) ekekekeee tapi sayangnye daa tak der puas posing2x gerai adehhh hampe...last2x kami makan jew laa per yang ader...


BUNTUT pun jual tau
terus terang lagi baek !!!
ahahhahaaaaa




amik ko baldi terus di letak depan kiter...ahahaaaaa macam nak bedal sambal belacan tu satu baldi...
tapi yang pastinyer menjanjikan kenagan yang indah walau gerai macam nak runtuh bersesak2x dengan pengunjung ekekekeee
kenangan indah kami !!

Vromm....Vrommmmmmmmmmmmmm
singgah lagiiiii


di kenali sebagai PASAR FILIPINE


weeee terpesone dengan MUTIARA


pakcik yang aii kagumi

yang paling unik sepanjang2x kat luar gerai kat sini ader beberapa orang lelaki bukan pompuan tau...amik upah menjahit ...siap2x pakai mesin jahit manual sehhh...memang fantastik dan sangat mengaggumkan...

dan lagiiiiiii



bukan ikan masin jew di jual...ikin bilis...undang pepaii...kuda laut pun ader jual...
sungguh pelik !!

yang penting cari yang HALAL oke...jangan belasah jew...
no...no...no...

kami akhiri malam kami soping bagai
di  NIGHT MARKET kg Air 


macam2x korangggggg....phewww berapi...berasap...berpinar mate yang penting duet mesti mahsyuk...
 till then
see di next n3 part 2

+ ____ +

tonite






















10 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

Zura berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

nie yg xsabar nk pegi bulan depan nie...

♥Lady Ainaa♥ berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Wah!!! Bestnyew pergi holiday bersme2..hehehe...^.^

kayrul-shah berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

bestnya cuti2 malaysia..bila la agaknya dapat cuti2 ke sabah macam tue...hmmmmmm

dwaty berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

tak tunggu kita pun.... tak pe pegi dulu....

kalau masih lama kat sana... jangan lupa pegi kundasang tau... tak dapat naik gunung kinabalu takpe... janji dapat take pic berlatar belakangkan gunung kinabalu @ kinabalu park...

saya pun tak sabar nak balik kampung bulan depan... hehehehe

Fatin Mraz berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

terima kasih singgah blog n folo sekali..

FM pun join cni gak..salam perkenalan..

p/s: gi kk x ke one borneo ke?

yana halim berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

waaahhhh....bercuti lagi dia ye...beshhh...

PinKy MoMMa berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

waduh waduh itu seafood murah okeh!
nak jalan sini jugakkkkk..ada free seat lagi tak hahaha

Nisa Greennnpanda berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

mak iah..bestnye dpt gi b'cuti.. ^_^

thanks singgah my blog.. dh follow sni..

~YUN~ berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

dear,tempat ape yg bes nk shopping kat sana?any idea??beslaa plak sabah..hehe

Miss Volvo berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

eh eh kampungku :D da follow u :)

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...