UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


MENGIDAM CORELLE


SALAM

huihhh...korangmesti terujekantgk tajuk n3...kalau umi mmg teruja bab2 pinggan mangkuk...tu lakan...pompuan namanya...huuuheee

dah lama umi ngidam CORELLE ni..aduiiihh punye lasakannakmerasasanggupberhutang piutang..
yela nak beli cash mane la ader money...muney...
umini kejapun pangkat tak bpe nak ader kan...huuuheee
so terpaksa laberhutang...ikat perut nakmakan..ecehcehhh
pada hal makan tak hingat dunia...


oke umi mmg teruja nak pinggan corelle ni all putih...tak mo corak2...yela pinggan corak2 kan mudah nak dapat kat pasaraya..so umi ni teringin nak ekslusif kaedahnyeeee

yelaaa kat umh2 orang kaya kan pinggan cantik2...hotel2 pun putihkan pingganyeee...mana ader corak bagai...so itula nak tempias sket2 orang kayo....ngeh...ngehhh

dan yg umi rasalah...nak dapat corelle pure white ni mmg susah kat pasaran ...klu ada pun yg bercorak...tapi umi dan my cinta mmg nak yg kosong je...

tapi adalah ceta sedey..nila risiko yg umi kna tanggung...beli online...tak der insurans...ye la beli pun mahal nak topup insurans bagai lak...mampuiihhh la

apa yg sedey...jom saksikan...


apa yg korang nampak?



cantik kan putih...


jeng...jeng...

setelah di buka ...dibelek apa yg abg pos hanto...
musnah harapanku...punah impianku...
walau sebijitapi kesan yg mendalam...
terguris hati...

nak wat camne kan...dah rezekinya cam tu...nasib baik sebiji...kalau berbiji2 camne ?
 melolongggg...

umi  rasa mmg sgt tak hepi semalam sbb angkara inila...
angkara mangkuk sebiji yg pecah...huiiih...
kesat airmata...betul2 meleleh ni...
so pasni iktibar mmg tak kan beli lagilah online pinggan mangkuk ...werghhh takut pecah  tak berbaloi...
beli ratusan hingget sekali pecah mmg tak berganti..

ok ni jugak tok kawan2 berhati2 ya dan amikla insurans klu si peniaga ada menawarkan insurans..
tata dalam kesedihan tak bertepi..
erghhh * ___*

KETAGIH PLAYDOUGH


SALAM 

hamboii umi tajuk...ehehe
anak dara umi ni ngah ketagih dok layan youtube laydough...
mase memula umi agak pelik jugak napa la si kakak ni ralit lol tgk youtube...agak dah beso ni...kurengla la die layan upin ipin...tp klu playdough perghhhh sampai kong bateri ipad...

sebenarnya bagi umi ada bagusnya anak2 ni layan ipad kat tangan die...tapi ada gak yangmenyusahkan sbb die asik dok ngadap benda alah tu..sampai umi die menjerit panggil pun die wat dek aje...aduyaiii

si kakak ni memang banyak kali sudaaa merayu ...merengek... nak mainan playdough tu...hati ibu mana kan tak tersentuh...tak tercarik dek rayuan anak...
tapi mengenangkan dia dah beso...ipad pun ada kan...sok niat hati nak belikan mainan tu selalu tebantut... ahahaha

tapiiiii...
bulan lepasgi KL die sudah pou itumakcik die..ahahaha


so terujala tu dia dapat apa yg dia idamkan...


si kakak dan sepupunya
masuk kat "TOY R US" 
memang habislah di pau ...
sabo jela...


apa pun tima kasih ya ciknor...belikan Qayreena playdough...
berapaRM habis makcik die aritu pun umi taktau...
semoga cik nor bertambah murahhhhh rezeki amin...

so impian si kakak menjadi kenyataan...jgn pandang sekejap aje...maian la puas2 ya...
ehehehe

MEE TARIK


SALAM
*___*

selamat meneruskan puasa hingga ke akhirnya...now jam 4.15 ptg...ngeh..ngeh...
so sabo oke...mesti korang tgh google nak cari reseoi kan...kan...
oke...now umi ceta port sedap nak berbuka...tp masa ni umi makan bukan bulan pose oke...
ni masa cuti2 yang tak di rancang...yang rancangnya nak amik mak mertua kat Kl umah adik ipar...and biasala tuan umah belanja makan...huh!! seeeedap.....

sedap org belanja makan...sedap makan freee...
chiness style
yang penting HALAL
so jom...layan pic...


macam2 menu sehhh...
ni antara menu yang ada...tak silap umi kedai ni dah pernah masuk TV3 jalan2 cari makan..


ni lak air yg ada...
mmg sedap...sedap dan pelik2...


oke kat ruangan ni...korang bole la intai die menarik mee


memang teruja...


mengasyikan sbb pelik...


apa ygpelik ?
korang kena saksikan sendiri...
ahahaha


see 
my cinta dan hidanganya...


ni umi punya ...tp lupala nama mee ni...


part paling besh tgk sume adik beradik sedang menikmati...menghayati..mee tarik
ahahaha

oke babai
cuba jgn tak cuba tau...

" MEE TARIK WARISAN ASLI"
banyak cawangan so korang bole la google key

CELEBRATED BESDAY DIE...


SALAM
morning sayang2 sume...ahaks...

oke...let go nak ceta celebrated besday walid hari terakhir sblm pose...28/6/2014


suka pic ni...cuns...
bahgia tgk org yang kita sayang bahgia....


inilah besday boi...

oke cam biasa mestila pi tempat istimewa kan...
jenuh umiperah otak nak celebrated suami ni...huhuhuuu
cik googlejadi mangsa ...habissshhhbanyak perkataan aku taip and error ...cari tempatekslusif!!...rmantik!!1 segala mak nenek...ahahaha

akhirnyaku temui di saat akhir nak menjejak kan kaki ke JB...
sedang orang2 lain berpusu balik kg...umi n family sibok pg bando...muahxx!!

lets...kita oderdulu...umi mmg teruja nak oder ...kepoh gakla...
so pejam mata jgn tgk harga...


nyummm...


for kids...nyumeliousss


srtttt...


wow!!



ehemmme...ehemmme


apptizer


pilihan umi


pilihan besday boi


sgt setappp!!


wink...wink..


creme brulee


press oke apa2 service

nak tau di mana?


di sini la yea...


ehem...hemmm
sayang nak ucap hepi besday kat abang...!!

semoga panjang umi, murah rezeki, dan semoga kebahgiaan sentiasa berpihak pada kitahingga ke akhirta hayat..
.ameennn


*mmg recemond klu korang nak pi celebrated kat sini...sesekali kan...belanja beso tok family merasai nikmat bahgia...makan sama2...dan yang paling besh...makanan yang setap2...!!
harga kna bawak 200  ++

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...