UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


DILEMA ORI VS CIPLAK..


SALAM...
tetibe...umi ringan tangan ...ringan otak... nak hupdate  isu panas ni...
hamboiiii ada kang yg kena saman...aduiii takut...
ehehehe

saje nak share yg umi ni pun salah satu peminat tegar tudung FAREEDA...fanatik ke tak tu lain ceta la kan...yg penting nak merasa lah pakai sehelai 2...malah yg ciplak pun umi ader... muahaha
la kan umi ni kategori yg tak bape nak kaya...cuma senang aje...ya la sbb umi ni ngn walid bekerja... jadi nak membeli ni kira senang la..namun mestila berpatotan dengan wang saku...dan perbelanjaan harian...
yang ori...mamng sedap dan selesa tak lebih tak kurang yang ciplak jugak sama je..tiada beza yg beza adalah jenama...
namun rasa sedih jugak la...bila ader isu2 agama di remeh temehkan oleh segelintir manusia yg tak bertanggung jawab... jgn la kita perlekehkan apa yg di gariskan oleh Allah...
laknat kita  di kemudian hari...
sedehhhh lap air mata

Negara kita baru di timpa musibah ...malah masih belum reda tp masyarakat kita sekejap aje lupa...
bahana yg menimpa kita rasai seluruh dunia...namun setelah ia hampir2 di lupai telah mula la kita ngn agenda masing2...

bila di fikir2 takut dengan kata2 kita ...takut mekan diri sendiri...sedarla wahai insan di muka bumi ini...jagalah kata2..apatah lagi jika ia berkaitan dengan hukum hakam agama...
tak kira la kita artis...orang yang femes atau orang bawahan atau orang biasa...
kata2 adalah doa...

gambar sekadar hiasan tiada kena mengena dengan yg hidup mmahupun yang telah tiada
*____*

alangkah indah ciptaan allah andai  di jaga dengan berlandasskan agama dan syariat
amin...

NICER DICER ONLINE


salam petang...
bersiaran di rumah...golek2 manje isnin bersam sorang jew si boboi...si kakak kat umah atok mersing..
today umi coti khas untuk jga boboi ni yg ngah sakit dek chiken pop...betui ka ejaan umi...arghhh belasahhhhh
ehehehe
hampir seminggu sudaa... budak berdua tu kena chiken pop...sorang umi pi hanto kat umah nenek ia...dah windu sgt la tu sbb asik nyebut nak balik umah ato...alahai anak ... sebak umi...
sbanye umi pun tak nak berjauhan ngn anak tapiii... sbb hari2 die request nak dok ngn atok...
akurla si umi ni...

eceh..cehhhh...
jom umi nak share benda alah ni...klu dalam bahasa umi ...umi gelar...pemotong yg ajaib ahahaha...kire2 unik la kan....ehehehe

yg request ni My cinta...of coz la kan..die tu suka kat dapor gak...sumenya nak yg cantik2...pengaruh ngn si isteri ni ler...klu bole kat dapur tu sume nak ader..nak canggih...itula pompuan kan... masaknye lom tau...bahahaha

so umi cari2 la kot2 ader yg murah...bukan murah tp yg harga berbaloiii...
mase mule2 benda alah ni kuar umi nengok ader yg jual samapi rm 80 ke atas mak oiiii....
sengihhhh tang duit...
so umi tgk la kat laman web LELONG...
hurmmmmm... bole la harganye ...tak la jerut perut untuk berjimat sebulan berbelanja muahahaha



mmg besh benda alah ni...suke...suke...cam2 jenis bole di potong...mase dapat perghhh
teruje bukan main nak potong2 buah bagai...
so korang yg nak harga berbaloi tak jerta leher...boleh jew cari kat web LELONG...
sure korang rembat nyeerrrrr....

oke...babai...

DATING#WEEKEND#



salam hari minggu sume blogger2...
sambil dok layan anak...sabil golek2 depan tv...sambil kemas2..masak2...
umi amik mase sket hupdate blog ...muahaha

nampak pic lame kat Hatyai masih lom berhupdate...sabo jew la...

ceta semalam..
dating berdua..
indah..selesa...suke2...bile berdua
wink...wink

anak?
umi hanto mereka...mereka...ke Taska
sbb taska diorg ari jumaat memang tak cuti... full day

destinasi umi nak ke Homart kat jalan highway kempas
tapi sbb we all pagi bebeno..


singgah di sini..
angsana...nampak lak ekspo 
teringat ..pusing otak..pusing kepalo mase wat pogram ni...
tapi sumenya da berlalu di simpan ilmu itu untuk pengalaman tahun depan...
hihihiii


penat jenjalan...bersubway dulu laki binik...
sedap tak terkato...


after solat jumaat
baru la nyinggah kat sini...
teruje dari luar..masuk dalam...hurmmm 
biase2 aje...
tapiiiiii teruje tang ni..


kolam buatan 
paling kecil harganya rm 25000
memng besh...masuk dalam wishlist ni... 
eheheh


sblm balik singgah jusco...amik la benda ni buat reward kat diri sendiri...
masih lagi setian ngn product ni...

oke babai..anak dah nangis minta perhatian...
*___*

gini la klu blogger ader anak...blogger singgahan ...
eheheh

kesihatan itu anugerah...


assalamualaikum...
bersiaran lagi umi nampaknye..sbb apa erk? kat opis tak de kije...? saje nak menghup date? atau apa?
hurm...sbb blur la nak wat kije yg berlambak..den..umi pun gigih kan diri..cari idea nak hup date...

kali ni cam biase umi nak share suppliment tambahan foe My cinta...yang lepas umi belikan 2 botol supliment  vitamin untuk my cinta of coz ...dr SHAKLEE gak...
now tambahan
 sbb My cinta ngadu ade sakit lutut..hamboii...risau la kan kita ni sbg isteri dgr keluhan yng gitu2..
nak tak nak terus la hubungi doktor peribadi..muahaha


so Hanani suggest kan makan supliment ni...


alhmadullilah dah samapi dan da masuk seminggu My Cinta makan...
semuge allah lindugi segala penyakit dan segala keburukan ..
sihat itu anugerah sakit juga anugerah...
semuge segala usaha dan ikhtiar allah kabulkan...
amin

p/s: sape2 nak borong shaklee dgn harge umphh!! bole la hubungi Hanani  012-3485657 atau di FACEBOOK

ICE DOME, HATYAI

SALAM

Morning...para feminat...wink...wink..adake?...tak kisah la...apa pun yang baca n3 umi sekeluarga ni kire feminat la hagak kan...muahahah

oke...umi terpaksa hupdate lelaju bagi n3 yang tertunggak ni...sblm umi mulakan kije ...huh bagi semangat nak buata kije....dan bagi semangat gak..bagi mommy2 yang nak bercoti...

so jom cuci mate ...release tensen..


pas chek in...kitaorg sempat tido ...dan ..dan...mandi la...kan...bagi segarkan badan...dalam kul 3.30 ptg...we all siap2 kuar untuk berjimba dan melihat keindahan bandar Hatyai..
turun2 dari keretapi...metsila perot melalaka nak makan kan..kan...

depan hotel yang tempat umi menginap...banyak jer makanan  yang di jual...namun kedai makan org islam belum nampak...muahaha...so umi ronde2 dulu ..wink..wink...kat depan hotel da tersedia tuk..tuk.. nama pengankutan yang ada di sediakan di kawasan bandar Hatyai..so tak yah la susah hati ..pengankutan ni bersepah kat bandar dan depan2 hotel...hotel kat Hatyai ni pun mudah...sekeliling bandar Hatyai memang ada hotel dan tak jauh pun klu tgk kat map...macam jalan kaki da bole samapai...



oke kami cops!! yang ini...cuns...


inila antara yang dapat umi snap mase naik tuk..tuk 
megah kan..kan..sama aje cam bandar kita kat Malaysia...


eceh..ceh...amik kesempatan gak nak posing2 cuns!


ehem...ehem...dia pun nak gak ...


owhhhhh...tgk anak dare saye masyam gile muke die...
agak2 u ols nape si anak dare ni...
si kakak ni mmg penakut orangnye...ko tgk sereyes gile muke...cam nak marah...ahahaha
sbnarnye die takot !! naik tuk..tuk...
die pelik agaknye...yang mak bapak die lak hepi...hepi jew...
yang anak boboii lak...muke selamba...cam tak de perasaan...
tak caya...tgk ni...


releks aje saye...santai2 gitu ...
muahahaa


haishhh...ni umi nak tunjuk sket kakak yang anggun ni jual pe...
jual pulut durian......pulut mangga...makanan ni kan makan femes kat Thailand...
so mesti kena rase...nyum...nyum...


jangan takot oke...yang penting HALAL

wink...wink...
makanan laut gak antara yang femes kat Hatyai ni...murah2...tak de la mahal mane



thumb up..


oke ..destinasi seterusnye....
ni kire..tempat permaianan kanak-kanak...dah macam taman untuk budak-budakla...
memnag hapening...padhaal mase ni bukan la coti skool pun...tapi mak aii meriah gile...


muahaha...senangkan bile anak-anak dah jalan...santai gitu umi heret naka berdua bawak pi jenjalan..


taraaaa
ni la ice dome...ni kire2 cam ICT SHAH ALAM.
tapi umi rase kat sini lagi besh kot...apa yang besh?
besh la ...kat sini kan beso dr ICT...pastu ice cube tu nampak lagi original...dan yang paling besh mestila die kat luar negraa...ahahahah

tapiiii mmg besh la...tahap sejuknya lagi sejuk dr ICT...dan permainanye pun lagi banyak...sebelum masuk ada la taklimat sket...die ada cakap la kan...klu nak kuar bole terus keluar sebab di khuatiri beku...huhuhuuu
sbbbbbbbbb kat dalam mmg sejuk...


ni la gelagat budak berdua ni...padahal diorg tak tau pape pun...
die ingat nak pi mane la gamaknye...


dah model tuk..tuk...da model makan...now model ICE DOME ..lak



korang rase anak yang hepi ke maka bapak yang hepi?
klu di telek2 pic sume ni ...umi pun rase maka bapak yang telebih hepiiiii...muaahahaha


cuns tak binaan ice cube ni...


si boboiii dah macma gugurl daaa...pink sweater


yang ni pun same mak budak yg xcited dan telebih hepi...


lagi...kan...habis anak di goncang sane sini...


owch...sungguh sejuk


kan...kan...umi dah cakap...


korang rase budak2 man eyg tak teruje tgk begitu banyak mainan kat dalam ni...tapi tak sume la umi nak tepek dalam ni...nanti ader lak yang baca n3 ni muntah dan pening...ngehnghe..ngeh..


kan...kan...dah cakap...tapi kali ni ader si anak dare...dr tadi tak de kan muke die... sian die...sebenarnya die menghilang..dan tak mo bergambo...cer tgk muke die dah cam org bulan jatuh ke bumi....


dah akhirnya kami berempat
memang hepi..dan memang besh kat sini...sbnarnye umi ngn walid tak habis pun jelajah tempat ni...kami dah kuar ini sume di sbbkan baby boi tu la yang dah kesejukan tahap gaban ...die diam aje...tapi mak ngn bapak die dah gelabah...sbb pipi die pun dah keras...so kami akhiri dgn shoping frame dan pic yang di ambil oleh jurufoto ice dome...

sgt teruje dan seronok...klu bawak anak2 yg dah beso lagi hapening kot...
so korang klu nak bercuti2 malaysia bole la ke Hatyai Thailand...sgt berbaloi...
masuk ice dome RM 30.00  same jer duit thailand 30 bath..

oke babai
sayang...sayang sume...
*___*

selamat bekerja dan selamat bercuti skool




Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...