UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


cerita sadiss


selamat petang 
* ____ *

auwww tak sehat lagiii cam nak demam... nak MC tapi kije berlambak...waduhhhh...tensen...pagi2 kije melambak bawak ke petanggg...ahaks !!

so ni lak nak share ceta sadis we all yang tertunggak hari tuuuu..still ingat tak ceta aniverserry aii laaa yang banyak ceta sadis ...nampak pic we all cam besh tapiii beshnya sket jew...di sebobkan ader pekara-pekara yang tak besh berlaku...namun percutian itu harusss di teroskan....bla...bla... apa laa nasib...

 percutian kali ni aii yang pilih coz aii tak pernag datang Penang...hajat hati tersangkot nak pilih Penang coz hajat utama nak sangat naek Bukit Bendera... dengan ketapi yang baruuuuu...warghhhh...

sesampai  tu we all terpaksa nginap kat Perak...destinasi tu secare tak sengaja coz sampai da lewat malam ...apa lagi stay tune laa kat Apartment Suria Service Bukit Merah Laketown Resort Perak...mase chek in tu receptionist tu bagi tau yang esok SELASA waterpark tutup...memang tutupnya SELASA...hampaaaa bukan main aii ...da laa sampai penat2 dengar berita cam gitu...weyhhh tarik muke belas ribu laaa aii...ehehehe


beshhnyer dapat mandi kat waterpark nik...tapi kempunan...
ngeee

so tido laaa kami 
warghhh bangun pagi dengan semangt baru nak bercuti dengan hati gumbire...tgk lak kat balkoni bilik ngadap pool...warghhh sejok hatiii...

apa lagi....siap2 nak breakfast then nak terjun pool terus...capai laaa pojaan hati aii...
test laa ngan bateri camera baru yang we all baru beli @ Angsana JB...


lense tu aii beli baru waktu nak pi SABAH tahun lepas...
kopak sehhh duet...tapi demi hobi kan...belasah jew laaa janji dapat apa yang di idamkan...
ngeee

try and eror...naper tak hidup-hidup ni...


aii dah menjerit kepanasan macam kena bako...waduhhhhh rosak ke?..hancus !!!
bio betoii seingat aii kali terakhir aii gune amik gambo oke jew tak de plak meragam...huhuhuuuu
weyhhh duet ...duet ....macam nak mati time tuuu...

 cari dari hand bag nasib baek bawak camera kenit OLYMPUS...tapii....charges tak bawak...aduiiii...apa laaa naseb ku...My Cinta pun daaa muke cuak...hampeeeee...
cam ner ni...tak pasal-pasal we all jejak kaki ke Bandar Taiping...


naseb abek OLMPUS ni tak meragam..al maklum die lagi tue dari DSLR we all tu
ahaks!!

masuk Tesco dan conpom laa nak kena terbang duet coz beli cas OLYMPUS...huh...rase tu jam nak balik JB gak nak tanyer budak kedai yang we all beli Camera tu...sayangnya ...baru setahun lebih we all gunakan...

yer laaa pasrah jew laa ..apa yang berlaku...bak kata My Cinta tak kan sebab camera kiter nak cancel...cuti panjang da di ambil lagi pun dah sampai teruskan jew laaa...walau pahit...

oke sebelum nak ke Penang ,,,mestilaaa nak lakukan xtvt kat Bukit Merah Laketown Resort ...bukan ke temapat ni pun banyak yang menarek.... setibe nya kat situ....memang laaa tak baper nak ader orang coz bukan public holiday...tapi ader lagak orang...eheheheh

fist impression ..oke laaa ..seronok nyer kalau dapat lakukan sume xtvt kat sini...dalam hati dah berbunga2 nak nai chailift laa...skycyling laaaa....cam2 laaaa...aduh....tibe di kaunter...naper aii tgk lengang jerk can nak tutp..padahal awal lagi....hurmmmm 
sekali lagi hampeeee  !!!
coz tak der orang nak naek melainkan we all...ahahahaha
memang benganggggg!!!



seronok tak korang kalau dapat anek benda alah gini...
ahaks !!

datang waktu public holiday full...datang time tak public holiday cam ader orang meninggal...huh!!!
kempunan lagiiiiii

tgahri we all bertolak ke Penang...
dan ceta frust hari ke 2 di Penang...

cam baise laa nak lakukan xtvt yang penuh ngan semangat dan ceria walau gune camera kenit si OLYMPUS...ehehehe
punye laaa bagai nak semangat pahlawan nak berperang ...tibe sampai di destinasi depan bukit bendera ...


korang tgk ..pagar bertutup...siap ader guard kat depan...
poyos !!!
memang aii tak tau laa nak cakap per mase ni ...nak meraung pun tak gune......geram pun tak gune...
cakap jew laa dalam hati...sebenarnya allah nak suh kiter pegi lagi penang dan perak ni...
huhuhuuuu
tanda2 sedapkan hati sendiri...
ngeee


siap anaunce..
naper laaa nak tutup sekarang naper tak tutp tahun depan jew. !!!
huh !!
 namun xtvt tetap terossss..dengan harapan tak der laa yang menghampakan buat kami....

oke dan hari ke3...cam biase laaa siap awal...segeralaa xtvt bermule....
punyer laa jauh nak jalan ko...BALIK PULAU...huh...macam nak menyeberang laut lak...ahahaha
memang jauh laaa Kg Balik Pulau ni makan mase l/k setengah jam ke 45 minit laaaa...
lalalalaaaa semangat nak makan laksa penang ponya hal....
mase dalam perjalanan aii memang tak sedap hati....sehinggalah samapai tibe di kawasan Kg tu...cari-cari tak jumpe...apalagi google laa kat ipad kan cam biase...

aii cam nak pengsan bangun balik coz nak cakap ngan My Cinta aii etrpandang papan tanda Laksa Janggus tu di tutup setiap RABU...
mak weyhhhh apa laaaa nasib we all nikh...ngeeee


korang nampak tak signboard tu HARI RABU TUTUP...
* ___ *

dah laa berjangut nak samapai semate2 nak makan laksa janggus..
aduhaiii
jadi laaa batu belah batu bertangkup...
sian aii...My Cinta ngan Puteri Kecik...
huwarggghhhhh...

balik dari cari laksa janggus korang tau we all ke drive gurney...parking depan MCD ...poyos....laksa janggus tak dapat saman dapat beb..naseb baek kena saman parking setangah jam 30 sen...
ahahahahaaa
ketwa pecah perottt sehhh ingat 30 hengget...ngeee

sadis kan ceta percutian aii ngan familys kecik ni...huhuhuhuuuu

tak per laaa memang rezeki kami kot kena datang lagi...nak roger2 member blogger sis GIEYANA yang tinggal kat area Penang...
so tunggu laaa kedatangan wee all yer 
tapiii
tunggu duet berkepok-kepok balik nik kat poket
ahahahahah

tata

but no matter what we all hepiiiii walau banyaks tragedi sadis...
* ___ *

2 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

sue zainun berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

uwaaaa sedihnyer..xpelah next time gi lagi yer

mr.dinie berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

mak aih...bnyaknye hlangan n dugaan..

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...