UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


Bile Di DaPuR...JoM InTaii...


salam selasa

* ___ *

wahhhh nie kali pertame aii nak post entry my homemade bile di dapur...coz aii nikh memang tak teror bab masak memasak...kalau nak masak untuk diri sendiri ok la kot tapi...biasenye My Cinta laa yang masak eheheheeee...apa laaa aii nikh kan... 
so weekend ari tu aii pun nak tunjuk teror gak bile kat dapur ahahahaaaaaaa

jom laaaa
kite kunyah2x untuk makan petang2x hariiiii


yang warna warni tu chacha...dalam plastik tu santan kelapa

yang nikh bole untuk 4 orang makan...tapi aii 3 orang makan termasuk Puteri Kecik 
* ___ *

bahan2x mesti ader:

cha-cha 2 cawan ...(mcm dlm plastik tu)
santan 500 ml (macam dalam plastik tu)
air satu cawan
gula satu cawan or ikut suke hati
2 helai daun pandan di simpul

CARA NAK BUAT :

rebus char-char sampai empuk ...masukan santan dalam periuk dan gunakan api yang kecil...kena jaga tau supaya santan tak pecah...ok dah empuk toskan dan masukan cha-cha ke dalam santan tadi..masukan gula...kalau manis bole laa masukan air dan kacau sampai masak pekat 
masuk kan daun pandan yang di simpul bio rase harum
* ____ *

oke bole jugak kalau nak tambah sagu ke..ubi keledek ke...ikot sukaahati anda2x

dan taraaaaaa



by homemade
nampak cam pink-pink gitu
* _____ *

bole makan panas2x pun sedap ...makan2x kala sejuk pun sodapp!!!
selamat mencube !!

11 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

ummie-shoppe berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

hikhik..lama tak makan bubur ni.. ^_^

butterfly berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

bubur candil pun sedap..bubur cha cha tak minat sgt..

Lya Colours berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

waa hebatlah
saya pon suka bubur cha cha ni
tapi paling peberet pingat pisang la. hihi

So Shy Lady berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

mmng sdap, buat pun snang kan ;D

atty's berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

salam..dah lama tak buat bubur caca..

♥ Elin ♥ berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

yg nihmmg x reti nak buat..sebb kalau buat x der sape nak mkn.suami x reti makan..tau mkn sup2 jer..sob..sob.. ;(

Salina@IbuAqil berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

nyummy3!!! ;) bubur cacar ni sedap jgk..

mama tims berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

wahh bubur cha cha..sedap tur..lama tak mkn bubur ni..

PinKy MoMMa berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

sangat lama tak buat bubur tarukuchacha ni hahaha..suka makan sbb dia kenyal kenyal tu yg sedap tu..

Pen Biru berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

fuiyooo..feveret ni .tiap2 minggu mesti buat.dah addict dah.nak best tambah jagung sikit..fuhh..

kayrul-shah berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

lama betul tak makan bubur nie..sedap

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...