UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


Vocation @ Bukit Tinggi Berjaya Hill first Day


salam khamis 

* __ *

nikh xtvt hari minggu kami sefamilys join vocation Saudara Baru Daerah Johor Bahru..
we all sumer nak ke Fraser's Hill Pahang naiek Bas Persiaran...huhuhuhuuu ini ada la kali ke 2 Puteri Kecik kami naek bas jalan jauh gituuuu...fisrt aritu mase nak pi singapore tapi perjalanan tak laaa jauh maner maser tu tapi kali nikh vocation kami amik mase l/k 6 jam...kalau tak der robolok laa kan...al-maklum sumer orang tau kan tengah musim BERSIH nak bersihkan jalan raya huhuhuhuuuuu "senda pagi"
namun perjalanan sumer oke dan Puteri Kecik aii pon oke jew dalam Bas siap duduk dalam sit dye ajer tengok pemandangan  kat luar...tak meragam ...tak merengek...huh!! selamat!!


ololooooo sukernyer dye naek bas yerk cayangggg


ini laaa budak tecik yang ...Gud Gurl bebeh!!


with Umi..


with walid...riang ria..


ni laaa para rombongan Poh  bedah ke Pahang...eheheheeee


haaaa daa tibe di destinasi di tuju..


pemandangan dari dalam bas...

biler dalam bas aii laa paling xcited sebab dolu2 orang kata tempat nikh sejuk macam kat luar Negara...betui ka?? tapi...hurmmm baca laaa sampai finishingggggg..
ngah...ngah...ngahhhhhhhhh * __ *


tiket daaa beli so sebolom naik ke atas aii snap klik 2 insan kesayangan hati



ini laaa lori ciptaan di reka khas untuk naek ke atas tu...

ader apa laaa kat atas tu? Puteri 2x Or Dayang 2x...ngeeee


orang kuat yang terlalu setia @ vocation nikh..


si tecik ngan peminatnyer...macam nak telan di tengoknyer foreignes tu ehehehee 


snap lagiiii pic aii berdua with belahan jiwe raga aiii yang semakin melasak...


bertindak ikot arahan oke !


muler mendaki huhuhuuuuuu


menikmati pemandangan alam...


setelah itu...berhenti rehat keletihan....

rasenye macam nak aper ntah daki bukit cam nikh...Ooooohhhhh tak sanggup aiii..sebenarnyer penat gi kusus jungle tracking minggu lepas pon tak habesh lagiii phewww aiii kena daki lagiii ngan nak dukung si Puteri Kecik lagi...gulp!! ngah...ngah...naghhhhhh tersangap jawapnyo...tapi ku gagahkan jua da alang kepalang pi mesti laaa samapi atas tu demi nak juper Puteri2x or dayang2x...ngeeee 
ader ke masalahnyer??


yeahhhh!! daa tibe kami snap klik2 tanda kenang-kenangan ...



so sampai atas daaa sempot kena topup energy bagi panas lagi enjin vrooommmmmm
 ngeee

hah!! amik ko ice cream RM 5.00 se

memang nice laaa pemandangan kat atas nikh...semakin tinggi daki semakin cantik pemandanganyer...subhanaallah...

tapi mungkin sekarang da tak sesejuk zaman dulu kala...yang di kabar berita di dengar melalui telinga sesejuk cam kat luar Negara  daa tak sejok pon..bagi aiii puhh panas membahang adalaaa di tambah kena daki bukit walau da bertar jalan raya...namun pengalaman yang menarek bagi aii sefamilys...
tapiiii...kalau nak pi lagi...adeh amponnnn ...rasenyer kena cari tempat laen kot yang lebih intersting ngeeee



nak pi bawah nikh...huhuhuhuuuu


kena lalu tangga nikh..ampon aii tak turon oke tak sanggop aii nak daki tangga lak...eheheheee 
aii sefamilys just tengok dari atas...ngeeee


kami meneroskan perjalanan
melihat keindahan ciptaan allah..





oke yang nikh kat atas lagi tau...
kononyer ader Puteri Jepon kat atas tu tunggu kami sampai  eheheheee



tengok budak tecik tu ketok2 pintu nak juper Puteri Jepon eheheheheeee



oke ini laa rumah jepon tuuu



bole rental baju kimono tapii aiii tak rentakl pon malas arr muker daa peloh2...bau badan pon macam guner perfume minyak goreng ikan eheheheeee so batal je laa niat tu nak berkimono ngah...ngah...ngahhhhh

Rm 20.00 jikalau nak rental oke

alamak terlupe lak nak curi snap Puteri Jepon tu sowiii....ngeeee



ini pon Puteri Kecik ala ala Jepon huhuhu
cantik ark baju satu suite with cap sayer antie2 sumer ...Umi sayer sopeng kat sini



Puteri Kecik with peminat setianya

so klik2 kami pulang ke pangkal jalan..

eheheheeee







berakhir di sini perjalanan kami ke Negara Jepun hohohohoooo



bertiga dalam lori

* __ *

akhirnye tibe di  bangunan sejibik cam kat Luar Negara


cantik kan? 


with lovely walid


timang...timang anak ku yang comel gorjes


bertiga adalah kebahgiaan kami



Jam antik penyambut kedatangan pengunjung...


tengok tu budak tecik yang keasyikan melihat permainan...wooo pink gitu


kemeriahan dan kegembiraan di rasai 


rupenyer sumer bangunan nikh adalah hotel ..baru laaa ku tahu


di depan kedai soveniour ..memacam ader ...duetnyer jerk ader ke tak der...huhuhuhuuu


fotogenik gedik dengan topi baru


cantik kan topi Puteri Kecik ala ala picnik orang puteh,tgok laaa tu gayer mempersona dari Puteri Kecik


pemandangan dari atas bangunan..

malas ar nak turun ke bawah...so capture dari atas ajer...ngeeee


terhenti di sini kemeriahan dan kegembiraan vocation kami di Fraser's Hill 

semuanyer kami semat kenangan terindah,bau badan yang masam masin nikh dalam momentos kotak fikiran dan hati yang berbunga-bunga ini...

so da penat letih metih tangan nikh teros menaip ceritera on the way chek in untuk titon malam

ngeee


Janda Baik or Selesa Hillhomes??

taraaaaaaa






juper lagi the next entri vocation yang thrill lagi funny!!

tunguuuuuu


















6 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

QueeN TerataI berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

bestnyer... sya tak pnh sampai ke sini lg:)

papabear berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

kami pun suka bukit tinggi! baru je pergi few months back..

yana halim berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

best...best...belum sampai sana lagi...huhu..

PinKy MoMMa berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

berjalan sajer dia..comel topi anak dara tu :)

iduraz berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

cam best jer tempat nih, kena bwk hannah jalan2 jugak la nti

Hanani berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

wah, nape tak cakap nak ke fraser hill dan bukit tinggi.dah dekat dekat dengan kampung nani tau..kalau tak boleh jumpa kan..hehe...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...