UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


MAJLIS KESEDARAN HALAL TERHADAP MASYARAKAT

Entri petang -petang begini...Umi Qayreena nak sharing is caring laaa ngan semua frenz or sumer pengusaha dan penguna2 di luar saner...and as specialy for  my our familys yang tercinta cintun...hehehe...

nie kiter ceta sejenak coz pepagi tadi opis Umi Qayreena nie ader menganjurkan satu Pogram yang di kendalikan oleh Bhg. Penyelidikan Pejabat Kadi Daerah Mersing di bawah naugan Jabatan Agama Johor.....
Biler sebut HALAH HARAM conpom sumer orang akan nak tau kan...kan...lagik2 pengusaha2,pengguna2 aper sajer barangan makanan,pakaian,ubat-ubatan dan jugak alat- alat pengunaan seharian kiter...so wahai penguna2,pengusaha2 dan allsss frenz AWAS!! wokey...:D

so jom kiter intai2 sekitar Majlis Pelancaran pepagi tadi...Zassssssssssssss :D



Pogram nie banyak jugak yang join samer...dan dieorang sumer ader buat Pameran yang besh for info yang berfaedah buat sumer...terutama dari Jabatan  KPDNKK , Jabatan Agama di
Bhg.Penyelidikan....hurmmm...pihak Hospital Kementerian Kesihatan pon tak ketinggalan buat Pameran tentang ubat-ubatan mereka....

Zassssss :D

sekilas intai BANER2 yang expose...


*KEMENTERIAN KESIHATAN*



*Bhg. Penyelidikan Jabatan Agama Johor*

Sekilas intai di dalam Dewan HOTEL TIMOTEL MERSING JOHOR...


Peserta mencari tempat yang sesuai bagi sesi halwa telinga...
haip!! jagan ngantok2 wkey... :D
ruge bebesoi klu tak dengar ceramah nikh...


Peserta perempuan of coz yang terbaek menjadik pendengar setia...:D


Majlis yang akan di rasmi oleh Tuan punyer kampung ...
*Y.B. DATO' HAJI  ZAINAL ABIDIN BIN OSMAN 
selaku ( Pengerusi Jawatankuasa Agama Johor/Pengerusi Majlis Agama Islam Negeri Johor)
Pengiring kanan..Tuan Kadi Daerah Mersing
* TUAN HAJI BAHARIN BIN HAJI JALAL*



Barisan Urusetia yang Sselalooo setia bertungkus lumus  bersamer2 staf2 Pejabat Kadi Daerah Mersing bagi menjayakan pogram ini ....


Hurm!! yang nik interfrem gak lah...nice pic of me with opis mate (AIN)...huk...huk.. .:D


Sesi Perasmi tamat,sesi pozing2 besh tamat so kiter skodeng plak sambil intai2 makan aperr...:D..
Bizzzz...layansssss


Aik...macam kenal  plak abang baju biru tuuuu...die pon ader belog tau...bole klik sini
nak interfrem jugak tu...kat barang2 pameran dari Jabatan KPDNKK..

Sesi Lunch Times....


Wah! sodappp betui laaa abang baju hijau tu makan yerk....then BERSURAI...

Sekalung Jutaan Terima Kasih pada sumer yang terlibat secara langsung dan tidak langsung bagi menjayakan  program ini...
Semoga semunyer mendapat faedah dan menjadikan input2 tersebut sebagai info yang terbaek sebagai pengguna dan pengusaha yang bijaksana...

Wokey dari sayer sebagai empunyer blog mintak maap andai sayer terfemes amous kan frenz2 sumer...
Minta Maap jugak andai info ini kureng lengkap...namun bagi sumer pengguna2,pengusaha2 di luar yang empunyer kedai makan,kedai baju,kedai peralatan @ sewaktu denganyer...AWAS dan selalooooo lah berhati2 terhadap barangan anda yang di jual mahupun di beli.....wokey...
Bagi para pengusaha mestilah mendapatkan LOGO dari pihak2 yang telah di IKTIRAF oleh pihak kerajaan iaitu LOGO HALAL MALAYSIA...


*pastikan yang origanal LOGO ini...*



maka pastikan barangan anda terutama bagi sektor pengusaha makanan..berhati2laaaa...kerana memberi yang terbaek kepada pelanggan adalah keutamaan bagi kiter dan tentunyer ganjaran pahala bagi anda...
Bagi para pengguna pula haruslah sentiasa AWAS!! dengan barangan2 yang anda guna pakai...Jadilah pengguna yang bijaksana :D

KEWAJIPAN MENCARI YANG HALAL
Firman Allah dalam surah Al-Baaqarah ayat 168:
"Wahai sekalian manusia! makanlah dri apa yang ada di bumi yang halal lagi baik,dan janganlahnkamu ikut jejak langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu ialah musuh yang terang nyata bagi kamu"...


SELAMAT SUMERNYER MENJALANI KEHIDUPAN YANG SIHAT DAN BERSIH
Amen...amen...

P/S: semoga info ini berguna buat anda sumer....

sebarang pertanyaan boleh kunjungi@hubungi
Email:penyelidikanjaj@gmail.com
tel:07-2282943/07-2278743
fax:07-2276041/07-2274144


4 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

La Petite Cherie berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Umi Mya and Mya memang glamour. Just dropping by :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

thanks..you...

nelly berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

wah ..bestnya !!
elok juga ada kempen macam ni ..sedar sikit ..hehheeh

one ukhuwah berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

sayang.....halalkan makan dan minum abg yer....yang ni kena letak tanda halal x...heheheheeh

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...