UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


HATYAI 2014



Assalamualaikum...*___*
hari selasa 3.43 pagi...bersiaran di Extreme Hotel Kluang Johor...sedang sume orang2 kesayangan hamba lena di ulit mimpi indah dah sampai luar negara patah balik atas tilam dalam selimut tebal sejuk2 sepoiii ekon dalam bilik hotel...muahaha...yang si umi dok hupdate blog...yela sementara mata tak tutup rapat di ulit mimpi ...umi dengan jayanya menghupdate blog sampai suda...insyallah..

rasanya 2 bulan ceta ni teperam ...di sebabkan bukan dgn sengaja ..tp di sbbkan kesibukan tugas umi di opis terangkum sekali tugas rumah yang dah macam tok bomoh satu dunia...muahahaha

ceta ni mase umi celebrated aniversery yang ke 4...baru lagi kan...kan...wishlist umi mmg ada nyatakan hajat2 nak melancong sambil celebrate aniversery kekdahnyeeee...ye la time aniverserary la bau dapat nak jalan2 makan angin + release tensen ...tak sangka hajat dan doa umi allah kabulkan dengan kudrat dan rezeki dr My cinta yg melimpah ruah dapat la die bawak isteri die yg cun melecus ni dan anak2 yang comel lote....



ni la kami yang cuns melecuns dan comels lotes...
ngeeee

seawal pai kami ke ke stesen keretapi di JB...tiket mmg we all dah beli awal...dr Jb kul 8 gitu  bertolak ke KL Centrel


time table berlepas 


pas chek in...amik kesempatan rakam la kenangan sebanyak mungkin...
ni pes time we all naik keretapi sebelum ni mmg tak penah pun...umi ngn walid amik keputusan untuk naik keretapi sbb nak releks2 je dalam perjalanan dan kerana itu kami mengambil cuti seminggu...ni bau betoi di panggil bercuti....

mmg besh ...naik keretapi ni...cuma tu la sempit...releks ttp rileks...cuma...apadaaa mesti ada aje yg tak kenakan...ehehehe...tempoh perjalanan mengambil mase yg panjang....tido ...bangun ...makan...tido balik...bangun balik...makan...tak sampai2 ....ahahahha

nak pi KL je  pun dah makan mase satu hari...tolak kul 8 pagi samapi KL kul 3 setengah ptg... hamik ko....


samapi KL ...siap jalan2 lagi gi sogo 4 beranak ni...jgn tak caya daku heret anak2 ni jalan kaki jer weiiii...
thrilll ark?...anak2 umi ni pun releks jew...dah mak bapak kaki jalan anak pun lebih kureng la....

dah habis soping...dah habis makan puas...we all naik international keretapi pas chek in...dapat la tempat tido...tolak jam 9 mlm dari KL ke Hatyai...
bermula la perjalanan kami yang panjangggggggggggg...

puas tido...makna...bangun...tido lagi...makan...makan...tido samapi ke suda....


ni la die ...samapi keretapi  ni jadi umah die...akakaaa
da habes main...


tido lagiiii...hepi kan...releks kan..umi ngn walid .lupakan apa yg terjadi di opis...
dan anak2 lupakan teacher2 mereka kat taska....

we hepiiiii


hurmmmmm 
bangun pagu nak sampai ke perlis dalam keretapi...jeng...jenggggg
lihat la matahari terbit...menyinari bumi dan sawah padi....

teruje...


indah ciptaan allah
sepanjang perjalanan tu lihat la kampung2 yang damai...


ini model umi...dah beso kan boboi umi
hencem tak?


yang gugurl umi ...dah ank dare...
cute tak cam umi die?
muahaahaha

mase ni we all tengok sawah bendanggggggg...sambil ajar anak2 menghargai harta dunia yang all cipta dengan kuasanya yang bole di tandigi oleh manusia...

sehinggalah kami tiba di temapt yg di nanti2kan....
alhamdullilah


ni la stesen keretapi Hatyai


selamat datang Thailand 2014
memang jakun jap dapat gi luar negara
ahaahhaa

namun ttp bersyukur kerana di panjangkan umur dan di murahkan rezeki oleh allah dapatlah kami sekeluarga merase nikmat dunia walau seketiak namun pengalaman itu amat berharga ...

banyak pengalaman ngeri dan indah waktu percutian ini...
so sabar ye...umi ttp akan konsikan ...ahahhaha
namun kna la baca samapi habeshhhhhhh

oke mase tiba di Hatyai l/b kureng jam 12 tghari...ngam2 samapai...we alll mmg tak book hotel awal2 ...
sbb masa nak book tu mmg penuh aje memanjang hotel tu...tapi we all dah study dulu ar...
sambil search la kat pakcik google...dan tanye member2 yg dah ada pengalaman pegi...walau bagaimana pun kebanyakan member yg pegi menggunakan agen...

sbnarnya umi ngn walid mmg tak bape gemar nak beragen2 atau tourst guard ni we all lagi suka main redah...sbb susah la klu iku agen ni...kena ikut timing diorg yg timing umi ngn anak2 ni sume tak bape nak betui ahahhaha...pendek kata kureng berdisplin...bole gitu?


bukan apa...anak2 kecik lagi klu ikut agen kadang2 kita terpaksa ikut time diorg....time makan kena makna...sedangkan we all tak lapo...tak nak la melwat tmpt tu...di suhnya melawat...tak pun kena ikut yg majoriti kan...no...no...saya nak menguasai diri sya sendir...perghhhh memnag tak berdisplin...ehhehee
pape pun pilihan di tangan and asendiri....
nghengehngehhhhh


oke...samapi train station...we alll terus naik tuk tuk ...nama pengangkutan di Hatyai...
ke Hotel yg we all dan dicide kat Malysia...apap pun etjadi dek ulat2 tu pengaruhi...we all tolak mentah2 tak nak!!...yez ...BERJAYA...


dapat kunci apa lagi...bantai rehat samapi puas.....


sedikit la dekorasi hotel...
same aje...tak de yg lain...dah nama hotel kan...mestila ada katil bilik amndi...tuala...gobok...meja solek...dan apa2 laaaa


yg teruja pemandangan...dari tingkap bilik...
memnag cuns!!


inila die bandar HATYAI, THAILAND


kuar pintu hotel 
perghhhhh suasana sunggguhhhhhhh rsa teruje nak menjelajahi isi dunai Hatyai...


ni la die Hotel temapt we all menginap...klu kat internet...alku sokmo...full sokmo...
datang2 banyak ajer bilik kosng...tapiiiii...jangan risau area bandar Hatyai ni...bersepah Hotel...nak yg mahal yg murah....pilih aje...pastikan duit berkepuk...tapi oek lagi harga kat sini...murah2 gitu...kalau nak banding Malaysia pun mahal lagi kot hotelnya...tapi yang penting cari la yang HALAL ye...itu lagi penting...

oek...oke...umi smabung lagi di next N3...jalan di HATYAI...
sudahi dulu...4.29 pagi...rehat jap...jap lagi da subuh...
selamat menunaikan solat subuh...

tata
*___*

3 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

attyfir berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

teringat lak kenangan masa ke Hatyai dulu..

PinKy MoMMa berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

lagi lagiiiiii suka baca citer jalan2 ni hahaha

Muhammad Khairuddin Lim berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

salam..dah add sebagai follower. tq

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...