UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


EdiSi BaLik KaMPuNG BeRaYa...

salam khamis

* __ *

arini dah raya ke 8 sudaaa...so nak teruskan laa n3 berhari raye...kali nikh aii ngan My Cinta bawak si Puteri Kecik cicit miot balik ke Kg mak aii di Sungai Besar Benut Pontian Johor..baru kenal sedare..tak gituuu ekekekeee..Mak aii berasal dari sane..BUGIS mariii...tapi tak dok saner laa memasing da ader suami so kena ikot suami lo ke maner pon pergiii...so Ayah aii berkerja di Mersing sebagai kakitangan kerajaan so di sane la tempat tinggal kami,so Kg Benut ni hanya tinggal nenek -nenek,atok-atok  saudara..makcik-makcik sedare yang berbaki dok tinggal kat situ...berbaki-baki pun sekampung gak sedarenye..huh! jenoh nak pi beraye...ahahahhaaaa...

so jom laa jengah klik2 gediks Puetri kecik @ Kg Benut Pontian Johor


with nenek


amboii terkankang sekali kamu dok gituuuu
si anak dare..
umah pertama


dok rehat jap...rehatkan pinggang sakit tol..


sume sibok berbual...kami sibuk pozing2...


sambil bual sambil makan kuih raye...


muke merajok tak dapat makan...huhuhhuuuuu


amboiiii nak jugak yerk mamam...bole ker?


wahhhh pandai daa nak mamam yerk...

umah kedua..


kenangan indah..berhari raya ala-ala di desa 


cumilsss


beraksi 


ala-ala anak dare gitu..


umah ke tiga...


jamu selera..


ini laaa makanan tradisional orang bugis...

burasak...sambal goreng...sambal kacang...rendang ayam...
kalau ada asam pedas ikan lagi power....
nyum...nyum....


so kerana keletihan dan kekenyangan terus out of servise 
* ____ *


op's n3 beraya di rumah mertua aii tak dapat nak snap klik2 besh kami sefamilys coz Puteri Kecik meragam nengok sumer orang nampak macam hantu kot ahahahhaaaaaa 
aii pon tak tau laa kot perubahan bulan kot tu yang dok nengok org sumer dye menjerit nangis...mungkin perubahan horman budak tecik ini...huh!! tapi memang syedih tak der pic kat umah mertua ader pun aii tak leh nak wat story so simpan ajer dalam hati kami bertiga ....ehehehehe

till meet again 
babaii..

* ____ *


hurm...open house?
nak buat ke tak erk?...?????

adehhhhh feninnnn!!!!

9 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

Hasrina.As berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

makanan tradisional org bugis tu nampak sedap la.

p.s. selamat hari raya.

iduraz berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

ala somelnya mya berbaju ijau polkadot..hurm, liza teringin nk rasa beraya kat area muar, batu pahat, pontian seme tuh sebab nampak cam raya belah2 sana meriah....:)

ZWAN SABRI berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

aiseyh, comella anak dara yang baju ijau tuu.. nak booking boleh? HAHA


MySuaraBlog: Syabas Malaysia!

KAMIHIDUP berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

cute je kat kepala tu. :)

kayrul-shah berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

comel jer nengok puteri kecik nie...terliur tengok makanan traditional org bugis nie

Suliana berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

comelnya dia serba hijau :-)

Wanita2u berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Jue AbdRahman berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

arwah abah sy keturunan bugis, tp sy tak penah rasa pun makanan tuh, nampak sedap jek.. huhu..

aloloh.. comey betul mya ngan baju kurung ijau polkadot tuh, amboii.. beraya sakan nmpknye family ni.. ni yg buat jeles nih.. hihi

AIMI SYAZWANI berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Selamat Hari Raya! Anak awak comel laa dgn baju polka dot tuu! Suka tgk gambar2 dia! Hehehee :)

p/s: Sy dh tukar url blog :) Kalau rajin, singgah laa ye :) http://sihitammaniss.blogspot.com/

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...