UMI BIRTHDAY...


WALID BIRTHDAY..


MENGAPA WANITA MINTA DI PEDULI??

SALAM MULIA DI PAGI JUMAAT YANG PENUH BARAKAH..AMEN...AMEN...

Pagi2 nie Umi Qayreena nak konsi satu cerita "khas untuk para2 lelaki yang bernama suami,kekasih atau bapa...@ yang sewaktu laaa dengan nyer..."pompuan pon bole baca tak de masalah ler...

persolannya ...Mengapa wanita minta di peduli?

membez saya tanyer pada sayer .... apa lagi seorang perempuan ni nak eh,semuanya dah di beri?cinta?sayang?harta benda selagi termampu aku bagi?
semuanyer aku dah bagi?
apa lagi dia nak kat aku ni sebagai lelaki?...

jenuh jugak Umi Qayreena nak menjawab walau Umi Qayreeena ni sebagai gadis ,perempuan,isteri,Umi pada seorang anak yang masih kecik cumils...
tapi nak tak nak kenalah jawab....Umi Qayreena ni cuma suh membez tu tgk2,belek2,terjah2 laaa kat blog Umi Qayreena nie...sambil promote kat die yang Umi Qayreena nie ada blog....huhuhu...

Bukti kasih sayang,cinta bukan dari segi segala benda dah di berikan,dah di penohi...tp...sebenornyer pompuan nie ...amat lah suke macam nieeeeeeeeeeeee..."  Wanita amat mendambakan  kata2 untuk benar2 percaya dia di sayangi,di berikan perhatian serta dalam MOOD cinta.."...kenapa begitu?sedangkan lelaki sebenarnyer *direct to the point*...klu die suka die akan terus katakan,luahkan...sedangkan klu die tak suke die akan diam kerana itulah melambangkan ketidakmahuanyer..."percayakah anda?...cuba anda perhati2kan suami,kekasih anda?...betui kan...kan?tepuk dada tanya hati anda?...hehehe sya pon selalu tgk walid Qayreena...huhuhu :D

bagi lelaki kata2..perhatian itu *REMEH*...sebab sekali die ungkap itulah selamaya selagi hatinya tak berubah..tapi sebaliknya bagi perempuan...walau dah di beri intan  ...permata...rumah besar...kereta besar... namun masih tak mencukupi...kerana dia perlukan ialah PERHATIAN...Ya jawapanyer PERHATIAN wahai lelaki2,suami2,kekasih2 di luar saner...

ada satu story morey sayer nak kongsi...


cerita nie saya ambil dari sebuah buku "MEMBINA CINTA SAYANG"...belilah...belilah...kat pasaraya ada...NIE PROMOTE JUGAK!
seorang cuple yang dah bertunang...satu hari lelaki tersebut kena di tugaskan jauh dari tunangnya...so mereka bejauhan laaaa lamanya...nak tunggu kawin lambat agiii...lelaki tersebut berjanji bahwa die akan selalu meghubunginya tunangnya samada telefon,sms,dan surat...sehinggala lama kelamaan surat yang panjang berjela jadi pendek..sms yang dulu ajer di foward..call pun dah jarang...nyata lelaki itu sibuk atau die rasa membazirkan waktu dan wang kerana baginya baik dia simpan wang itu dan melebihkan masa pada pekerjaanyer..namun perasaanyer  terhadap tunangnyer ttp samer dan tapi akhirnya satu ari lelaki tersebut mnerima kad jemputan dari tunangnya ...ochhh...sung terkezuttttt...kawen?dengan saper?anda tau saper???...very...veryyyy...veryyyyyyyyyyy suspen dengan saper agi dgn posmen yang ari2 hantar surat untuk tunangnyerrrr selama nie.....blurrrrrrrrrrr...
napa mcm tu?agak2 anda?

...jawab ar sendiriiiii...ngeeeee :D


dari sudut nie kiter lihat perempuan,wanita,kekasih,isteri,ibu memang memerlukan perhatian.Mungkin mereka tidak dapt di pisahkan dengan kebendaan,namun perhatian jauh mengatasi segalanya...sooooooooooo...

Apabila anda lelaki,kekasih,suami,abang,atau aper2 ajer cuba untuk hidup bersama seorang bernama *WANITA* anda konelaaa  menjadi WANITA...cubala memahami perasaan dan keinginanya...

Jika anda mahukan keseluruhan wanita yang anda cintai itu anda kena sentiase bertindak seolah2 anda sentiase berada di sisinya.Ia mungkin leceh,merimaskan tetapi begitulah wanita...

dannnnnnnnnnnnn....

Jika anda mahu 'memperhambakan ' wanita maka perhambakanlah diri anda kepadanya...sudah pastinya die akan lebih perhambakan dirinya daripada anda sendiri ....

Respons anda bagaimaner??...

cobelaaaa baru anda tauuuuu....:D

Ini lah keluarge bahgia...amen...amen...



TO : My Cinta....

TIma aceh yer...selalooo bagi perhatian kat sayang nie...selaloooooo layan perangai sayang nie yang tah paper tah ...ngader2nyer bukan main....hihihi...: D harap2 abang suker manjer2,ngader2...isteri abang nie ngeeeee :D   .tp.... percayalah sumernya untuk mendapatkan 'PERHATIAN & KASIH SAYANG'...
 Harap2 abang selaloooo lah sayangkan sayang dan buah hati kiter yang tomel tecik tuuuuu...
semoga kiter bertigaan selalo rindu...rinduan...
*Teruslah sopot sayang wokeys*

miszzzz u abang....
TAK sabor nak jupe ptg nie...:D



3 KONGSI HATI ..KONGSI RASA:

nelly berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Yup ..Nelly dah lah kapel jauh ..nak harap perhatian sikit ..huh ..dia bz belajar .

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Jauh dimata dekat di hati ...semoga kekal sampai ke singgahsana indah... Amen...amen

nelly berkata...[bALAS JANGAN MALAS!]

Amin2 ...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Walid...

Mya El Qayreena with Umi...

Mya El Qayreena with Umi...